Buro 2016-10-21T11:35:25+00:00

BIJ STARTONTWERP STAAT DE MENS CENTRAAL EN IS WELZIJN DE BASIS VOOR ALLE ONTWERPEN

STARTontwerp realiseert innovatieve, gezonde ontwerpen die stimuleren, inspireren, verbinden, versterken, verbeelden, verder kijken dan vandaag en op een respectvolle wijze bijdragen aan een duurzame toekomst.

Elk project is een unieke ontmoeting en heeft zijn eigen behoeften en wensen. Door een brede benadering van het ontwerpvraagstuk ontstaan nieuwe samenwerkingen waardoor de ontwerpen verder reiken dan alleen de functionele, financiële en esthetische aspecten.  In een helder proces van gezamenlijk onderzoeken, verkennen en ontdekken ontstaan nieuwe, slimmere en doordachte ontwerpen door de kennis die we met elkaar delen.

Mijn passie is om gezonde ontwerpen te realiseren met een unieke identiteit die een positief effect hebben op het geluk en welzijn van de mens. Een omgeving waar mensen graag zijn en blij van worden, een product dat fijn is in het gebruik.

STARTontwerp is een onafhankelijk architectuur en design bureau dat opereert binnen een netwerk van professionals en adviseurs. Belangrijk in het ontwerpproces is de dialoog. Het ontwerp is een product van de samenwerking tussen de betrokken partijen. Hiertoe wordt vanaf het begin overleg gevoerd met alle betrokkenen (partijen): opdrachtgevers, de financier, de gemeente, gebruikers, bouwkundig adviseurs, ontwerpers (interieur, landschap en stedenbouwkundigen) en kunstenaars.

Het programma, de context en de complexiteit van de opgave bepalen de samenstelling van het team. Door samen eerst een virtueel gebouw te maken is winst te behalen. De architect denkt mee in de exploitatie van een locatie en de programmatische ontwikkeling daarvan. Partijen hebben elkaar nodig om slimmere gebouwen te maken. STARTontwerp gaat op een professionele manier om met alle aspecten van de opgave, het ontwerpen en het bouwen.

STARTontwerp is opgericht door Marieke Mannens (1976). Zij heeft een jarenlange ervaring bij gerenommeerde bureaus opgedaan met een groot aantal bijzondere projecten. Deze ervaring met complexe processen en uitdagende architectuur zet zij met plezier in om zo elk project tot een succes te maken. Vanuit haar ervaring is een speciale interesse ontstaan voor het ontwerpen voor de zorg.