START met zorg ✚ 2016-10-21T11:37:08+00:00

ZORGMISSIE

Vanuit mijn ervaring  is een speciale interesse ontstaan voor het ontwerpen voor de zorg.

Het gebouw dient de zorg, uiteraard, maar het gaat verder dan alleen ‘plaats maken voor’ z’n gebruikers, behandelingen en procedures. Een zorginstelling beleeft een totaalervaring, met medische, functionele en menselijke aspecten, maar ook de ruimte zelf doet haar deel. Een ideale ondersteunende zorgomgeving is het geheel meer dan de som der onderdelen. Dragende muren waarin alle elementen samen bijdragen tot een voedende omgeving die het herstel bevordert.

WERKWIJZE

STARTontwerp is een maatschappelijk gedreven bureau dat architectuur en design inzet om de kwaliteit van het bestaande te verbeteren en streeft naar een duurzame samenwerking. STARTontwerp is toekomstgericht en denkt interdisciplinair.  

STARTontwerp heeft een analytische en kritische houding en gaat uitgebreid de dialoog aan met zowel opdrachtgever, gebruiker, bezoeker en patiënt om tot de best passende oplossing te komen. STARTontwerp werkt vanuit de specifieke wensen en behoeften van de klant, de kansen van de context en de zorgvisie op de toekomst.

VISIE

STRATEGIE

✚ verhogen fysieke kracht
✚ verhogen mentale kracht
✚ stressreductie

RESULTAAT

Gezonde ontwerpen met een unieke identiteit die een positief effect hebben op het geluk en welzijn van de mens.
✚ Patiënten voelen zich op hun gemak, hebben vertrouwen en krijgen energie
✚ Medisch personeel voelt trots, professionaliteit, teamgeest en voldoening

✚ Naasten zien een betrouwbare organisatie en krijgen de juiste begeleiding

ZORGPROJECTEN ERVARING

Architectuur: ontwerp studie nw radiotherapie centrum, aanpassingen TBS kliniek, nieuw beddenhuis MCH Antoniushove, tijdelijke SEH MCH Antoniushove, ontwerp herlocatie kinderdagcentrum voor kinderen met een verstandelijk of meervoudige beperking, zorgwoningen Heemraadsingel Rotterdam, interieurontwerp huiskamers revalidatiecentrum, zorgcentrum MCH Westeinde, ontwerp apotheek binnenplaats MCH Antoniushove, vernieuwbouw audiologisch centrum Amsterdam, ontwerp studie uitbreiding en vernieuwbouw laboratorium Kerry International Almere, renovatie/restauratie monument tbv zorg Leiden

Interieurontwerp van verschillende afdelingen MCH ziekenhuis: patiëntenplein, OK-complex, hemodialyse, radiologie, wondpoli, endoscopie, oogheelkunde, gynaecologie 

ZORGHUISVESTING

STARTontwerp kan door haar interdisciplinaire benaderingswijze, maatschappelijke en bouwtechnische kennis strategisch meedenken over huisvestingsvraagstukken en direct de ruimtelijke vertaalslag maken. Middels analyse maakt STARTontwerp ruimtelijke kansen en belemmeringen van wijk, locatie en gebouw snel en helder inzichtelijk. Zeker voor de leefbaarheid van een wijk wordt in deze analyse ook het sociale aspect meegenomen. Door vanuit de behoeften van gebruikers, bezoekers en omwonenden te denken kan een afgewogen ontwerpvisie worden ontwikkeld.

Van initiatief tot realisatie of een deel van het proces, STARTontwerp kan op verschillende manieren worden ingeschakeld bij de ontwikkeling van zorghuisvesting.

✚ (ver-) nieuwbouw

✚ Herbestemming van bestaand (zorg)vastgoed

✚ Haalbaarheidsstudies

✚ Zorgscan

slide-10-638